Dobrica Qosiq: “Rrena është interes shtetëror serb“

Pllakata me thëniet e Dobrica Qosiqit (1921 – 2014)

Në Kotorr, në Podgoricë dhe në shumë qytete të tjera në Mal të Zi janë shpërndarë pllakata me citime të shkrimeve të Dobrica Qosiqit, shkrimtar, anëtar i Akademisë Serbe të Shkencave dhe Arteve, ish-kryetar i Jugosllavisë, “baba i kombit serb“.

Pllakata titullohet me thënien e famshme të Qosiqit:

“Rrena është interes shtetëror serb“

“Ne rrejmë për të mashtruar vetën e për ta ngushëlluar tjetrin; rrejmë nga mëshira, rrejmë nga turpi, rrejmë për të trimëruar, rrejmë për ta fshehur mjerimin tonë, rrejmë për shkak të ndershmërisë. Rrejmë për shkak të lirisë. Rrena është shfaqje e patriotizmit serb dhe dëshmi e inteligjencës tonë të lindur.“

Rrejmë krijueshëm, me imagjinatë dhe invencion.“

“Rrena është interes shtetëror serb.“

“Rrena është në vetë qenien e serbit. “

“Në këtë vend, çdo rrenë në fund bëhete e vërtetë.“

“Serbët aq shumë herë në histori i ka shpëtuar rrena…“

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


*

code