Lideri i serbëve të Bosnjës, Millorad Dodik, që nga viti 2017 është i sanksionuar nga SHBA

Shkruan:
Enver Robelli

Lideri i serbëve të Bosnjës, Millorad Dodik, që nga viti 2017 është i sanksionuar nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Por kjo masë e Washingtonit kundër Dodikut nuk i ka bërë përshtypje presidentit të Serbisë Aleksandar Vuçiq. Përkundrazi. Vuçiq e ka dekoruar Dodikun me mirënjohjet më të larta të Serbisë. Beogradi vazhdon ta përkrahë Dodikun, i cili, sipas SHBA-ve, paraqet kërcënim serioz për stabilitetin e Bosnjës. Asnjë fjalë negative Vuçiqi nuk e thotë kundër Dodikut. E pret dhe e përqafon orë e çast në Beograd dhe në Banjallukë.
Krejt ndryshe sillet qeveria “socialiste” e Tiranës ndaj politikanëve të Kosovës, të cilët nuk paraqesin kurrfarë rreziku për stabilitetin rajonal, për dallim nga Dodiku. Qeveria “socialiste” e Tiranës i etiketon politikanët e Kosovës si antiamerikanë, pa qenë të tillë. I ofendon rëndë. Tallet me ta. I trajton si të padenjë për të përfaqësuar Kosovën. Ky është një problem serioz. Por nuk është problem i Kosovës. Është problem i elitave politike në Tiranë. I elitave intelektuale që heshtin si në kohën e diktaturës komuniste. I mediave që bëhen pjesë e fushatave qeveritare për nxitje të mosdurimit ndër shqiptarë.
Kjo është e vërteta e hidhur sot për sot. Dhe koha do të tregojë sa e padrejtë është kjo sjellje e qeverisë “socialiste” të Tiranës ndaj Kosovës, sjellje që motivohet nga interesat afatshkurtra, që mund të kenë pasoja afatgjata – për shqiptarët në Ballkan. Kur pasojat i vuajnë shqiptarët, dobia është e Serbisë.
Burim: https://www.facebook.com/enver.robelli/posts/10226411657458632

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


*

code