Kur forca bën fuqinë !

Shkruan:
Xhafer Shatri

Jam mu në pikën ku bëhen bashkë dy ndër lumenjtë e mëdhenj të Zvicrës: Arvi dhe Rhona. Prej këtu ata bëhen një deri sa të derdhen në detin Mesdhe. Duke i parë kështu e bashkë, m’u kujtua një thënie enciklopedike:
“Forca bën fuqinë! “
Por nuk po më kujtohet fare se kush e ka thënë këtë të vërtetë absolute: Platoni, Aristoteli, Marksi, Sartëri, Habermasi, Gjergj Llukaqi, Fukuyama apo Ramiz Lladrovci?
Ndihmomëni miq e mikesha se pleqnia nuk paska brina. Po të ishte ajo e mirë do t’i thoshim pranverë.

Burim: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1276524982778486&id=625357711228553

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*