Dardan Nuhiu, pasqyrë e pushtetit të Prontomafisë

Shkruan:
Xhafer Shatri

Në kuadër të Ministrisë së Financave funksionon Njësia e Inteligjencës Finansiare. Prej vitit 2011 e deri sot drejtor i saj është Dardan Nuhiu.

Ky është një institucion përmes të cilit kontrollohet i tërë qarkullimi i parave, pra ky i kontrollon të gjithë, që nga shefi i shtetit e deri te kriminelët e ndryshëm.

Dardanin janë përpjekur ta shkarkojnë disa herë, por atë e ka marrë në mbrojtje shefi i tij i mirëfilltë, Hashim Thaçi. Madje, me një rast, kur Dardani kërkon ndihmën e Kadri Veselit, Thaçi i gjithëfuqishëm e merr vesh dhe e qorton: “Ti nuk duhet ta kërkosh ndihmën e askujt tjetër, pos timen. Sepse askush, pa lejen time, nuk mundet me të shkarku!“

Megjithatë Nuhiu arrijti të mbijetojë edhe pas zgjedhjeve të 14 shkurtit.

Ndëgjojeni me vëmendje se si flet dhe si sillet njëri prej funksionarëve të lartë të shtetit:

https://shqip.com/shenjester/kapje-e-mediave-dhe-shantazh-biseda-telefonike-qe-tregon-ndikimin-e-drejtorit-te-njif-it-dardan-nuhiut-dhe-planin-e-tij-per-ta-kapur-sistemin-medial-video/?fbclid=IwAR0VKX_7Jn0rW0R9UvbYiYnZZKbooFvW2lyxKL_wF_6EKFX4tyP8zUw7hW4

Shkrimi është i mbrojtur, në rast kopjimi duhet të shënohet burimi dhe të mos ndryshohet përmbajtja e tij.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*