Cili është shkaku i vërtetë i mocionit për rrëzimin e Qeverisë, të cilin e dërgoi në Kuvendin e Republikës Isa Mustafa me shokë?

Lexojeni Raportin e mëposhtëm, të cilin e financoi qeveria Britanike dhe do ta shihni pse Albin Kurti paraqet rrezik për Prontomafinë dhe argattët e saj:

Sipas Raportit të organizatave: BIRN, KDI, D+ dhe ÇOHU (Hulumtim i mbështetur nga Ambasada Britaneze). 

Në qeverisjen e PDK-AAK-AKR-NISMA çdo vit janë humbur nga:

▪︎ 160.000.000€ (160 milion) në tenderë, paratë kanë përfunduar në xhepat e biznesmenëve financues të politikës.

▪︎20.000.000€ (20 milion) ndermarrjet publike kanë humbur gjatë vitit 2018 nga keqmenaxhimi.

▪︎400.000.000€ (400 milion) Kosova i ka humbur çdo vit nga dështimi i Doganës dhe ATK-së për t’i mbledhur tatimet.

▪︎700.000.000€ (700 milion) kanë humbur çdo vit nga korrupsioni, vjedhja dhe abuzimi me pushtetin.

▪︎Humbjet kanë qenë më shumë se 13 herë buxheti për arsim ose 11 herë më shumë se buxheti për shendetësi apo çdo vit është humbur nga një autostradë.

▪︎Llogaridhënia është e barabartë me zero; në vitin 2018 rreth 60% e rekomandimeve të Auditorit nuk janë zbatuar.

Ja pra, këta i ndali qeveria Kurti, të cilën duan ta rrëzojnë, sepse duan ta gllabërojnë prapë çdo cent të Kosovës.

Prandaj e ke mbeshtetjen kryeministër, deri në pastrimin e Kosovës nga çdo i korruptuar.

Burim: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=105795851065884&id=104753844503418

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*