Antiamerikanizmi i rrezikshëm i Daniel Server

Ish diplomati amerikan, analisti i mirënjohur, profesori i Universitetit dhe mbështetësi i vendosur i çështjes së Kosovës, Daniel Server sërish alarmon për lidhjen e shkurtë të  administratës së presidentit Trump me Beogradin.

“Gjëja kryesore për të kuptuar është se amerikanët e kanë braktisur politikën e vendosur mirë në Ballkan në veçanti për Kosovën. Politika e vendosur në Ballkan kishte tre shtylla: Mbrojtja e popullatës së Kosovës dhe simpatia për aspiratat e pavarësisë së Kosovës si dhe përkushtimi ndaj sovranitetit të Bosnjës, Mbështetje për demokracinë liberale në të gjithë Ballkanin, dhe angazhim për të vepruar në të njëjtën kohë me evropianët, veçanërisht me Gjermaninë dhe Mbretërinë e Bashkuar…,

Më në fund, është shumë e qartë se Beogradi e jo Sarajeva ose Prishtina, është sot partneri i preferuar i Ballkanit në Uashington.”

Një këshillë juridike për hajvanatin e Kosovës: Paditeni Danielin te Lekë Lumezi për vepër të rëndë penale antiamerikanizëm!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*